Rechtop staan.

Hoe doe ik dat ? Rechtop staan...

Deze week heb ik het weer met veel mensen gehad over het belang van een goede houding.

Waar moet je nou op letten ? Wat is goed ? En hoe leer je jezelf dit nou aan? Ik ga in deze blog een antwoord geven op deze vragen.

 

Waar let je op als je een goede houding wil nastreven ?

Als je goed rechtop wil staan dan begint het al bij je voeten. Dus let erop dat je beide voeten goed op de grond hebt staan en het gewicht goed over beide voeten verdeeld.  En het gewicht goed over je voeten verdeeld. Dus niet teveel op je tenen staan of juist op de buitenkant van je voeten. Gewicht in het midden van je voet.

Daarna ga je “stapelen”, knieën boven je enkels, bekken boven je knieën, wervelkolom boven je bekken. Dit betekend ook  dat je de ‘blokjes’ van je wervelkolom stapelt. Alle blokjes netje bovenop elkaar.  Uiteindelijk komt dan het hoofd ook netjes bovenop de wervelkolom terecht.

Als het goed is voelt dit alsof je met je kruin naar het plafond gaat. 
Let erop de schouder ontspannen blijven, trek deze dus niet op. En probeer de borst iets vooruit te houden (beetje de houding zoals je die zou doen als je soldaatje zou spelen).

Zie voor een goede zithouding mijn blog hierover!

 

Wat is goed?

Een goede houding betekend dat je ontspannen rechtop bent. Makkelijker gezegd dan gedaan! En het vereist enige oefening.  Ga er maar mee spelen, maak je rug maar eens te recht en daarna weer bol, voel maar eens wat het doet met spanning in de rugspieren en de nek. In een goede houding voel je dat je rug en nekspieren niet (of heel licht) gespannen zijn. De buikspieren mogen daarentegen wel wat werken. Die stabiliseren de boel!

 

Hoe leer je jezelf een goede houding aan ?

De zwaartekracht heeft de neiging de hele dag aan ons te trekken. Met als gevolg dat we makkelijker krom zitten dan rechtop! En dat terwijl we een heel goed spiersysteem hebben die ons rechtop kan houden! Die moet dus getraind worden!
Jezelf aan leren goed rechtop te zijn doe je door het veel te doen! Steeds maar weer jezelf corrigeren!
Elke keer als je staat te wachten in de rij bij de kassa. Elke keer als je met je telefoon bezig bent. Elke keer als je door een deur gaat. Probeer reminders voor jezelf in te bouwen!

Ik ben benieuwd hoeveel mensen nu in de rij van de kassa bewust rechtop gaan staan!
 

Succes met  DOEN!


Heb je twijfel over je houding, wil je weten of je het goed doet ? Bel  gerust voor een afspraak! 050 309 05 99.

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven