Enkelklachten

Iedereen gaat wel eens door zijn enkel. Net een scheve stoeptegel of een drempel over het hoofd gezien. Vaak gaat dit met een beetje rust vanzelf over. Als lopen moeilijk blijft en klachten blijven bestaan. Maak dan een afspraak bij de fysiotherapeuten van Fysiek de Baas. Samen bekijken we dan hoe we uw enkel weer soepel kunnen laten bewegen. Zodat lopen, rennen en springen weer zonder moeite gaat.  Want Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas. 

 

Verzwikking van de enkel

De meest voorkomende enkelklacht is een verzwikking. Na een verzwikking ontstaat er vaak zwelling in het gewricht, waardoor bewegen moeizaam gaat. De eerste paar dagen is het belangrijk om de enkel voldoende rust te geven, maar wel te blijven bewegen. Probeer zoveel mogelijk binnen de pijngrens te blijven. Tijdens de behandeling bekijken we hoe we samen de beweeglijkheid zo  snel mogelijk kunnen bevorderen. Zodat u zo snel mogelijk weer beter te been bent. 

 

Andere enkelklachten

Enkelklachten kunnen ook het gevolg zijn van overbelasting of een ongeval. Soms is het niet helemaal duidelijk hoe een enkelklacht ontstaat. Als u hinder ondervindt tijdens bewegen is dat een reden om contact op te nemen met de fysiotherapeuten van Fysiek de Baas.  Samen met u gaan we  zoeken naar de oplossing van uw enkelklachten. 

 

Behandelmogelijkheden

Als bekend is waar uw enkelklachten vandaan komen. Gaan u samen met uw fysiotherapeut stap voor stap werken aan uw herstel. Het doel is om u zo snel mogelijk optimaal te laten bewegen. We hebben een aantal mogelijkheden tijdens een behandeling, waaronder mobilisatie van het enkelgewricht en oefentherapie, ook krijgt u vaak oefeningen mee, welke u thuis of op uw werk kunt uitvoeren. 

 

Afspraak maken

Wilt u van uw enkelklachten af. Bel dan 050 - 309 05 99 en maak direct een afspraak. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.

Waar bent u naar op zoek?
naar boven