Rugklachten

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Soms ontstaan rugklachten doordat u lang in dezelfde houding zit of werkt. Ook overbelasting kan rugklachten veroorzaken. Daarnaast kan het u ineens ‘in de rug schieten’ terwijl u bijvoorbeeld iets van de grond wilde rapen. Waardoor uw rugklachten ook zijn veroorzaakt, u wilt er graag vanaf. De fysiotherapeuten van Fysiek de Baas zoeken naar de oorzaak van uw klachten en werken samen met u aan een spoedig herstel. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.

Rugklachten behandelen

De fysiotherapeuten van Fysiek de Baas zoeken eerst naar de kern van het probleem, om vervolgens samen met u te werken aan een oplossing. Als duidelijk is waardoor uw rugklachten worden veroorzaakt, dan zijn er verschillende mogelijkheden en therapieën om uw rugklachten te verminderen. In alle gevallen werkt u samen met de fysiotherapeut aan uw herstel.

  • Minder pijn

De behandeling van uw rugklachten richt zich in eerste instantie op het verminderen van de pijn. Als u minder pijn heeft, is bewegen makkelijker. De fysiotherapeut zet hiervoor verschillende technieken in.

  • Betere houding

Uw fysiotherapeut kijkt ook naar uw zit- of werkhouding en geeft u instructies om uw houding te verbeteren. Hierdoor zullen uw klachten verminderen. Door uw houding aan te passen, voorkomt u dat u in de toekomst opnieuw rugklachten krijgt.

  • Oefentherapie

Sterke rompspieren ondersteunen uw wervelkolom en zorgen voor een goede houding. Door de spieren te versterken, zullen allerlei activiteiten u makkelijker afgaan.  Uw fysiotherapeut geeft u passende oefeningen en legt uit hoe u de oefeningen correct uitvoert.

Afspraak maken

Wilt u van uw rugklachten af? Bel dan 050-309 05 99 en maak direct een afspraak. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.


Afspraak maken

Waar bent u naar op zoek?
naar boven