Nekklachten

Een stijve of pijnlijke nek hebben, is erg vervelend. Vaak gaan nekklachten vanzelf weer over. Als de klachten niet vanzelf over gaan, maak dan een afspraak bij Fysiek de Baas. Uw fysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar de oorzaak van uw nekklachten. Vervolgens werkt u samen aan een oplossing, zodat u weer goed kunt bewegen. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.

Hoofdpijn door nekklachten

De nek-, schouder- en armregio is een complex gebied. Allerlei spieren, pezen en gewrichten werken hier nauw met elkaar samen. Heeft u vaak hoofdpijn? Ook dit kan een gevolg zijn van uw nekklachten. Uw fysiotherapeut legt graag uit wat er aan de hand is. Als u begrijpt waar uw klachten vandaan komen, is het makkelijker om te werken aan een blijvende oplossing.

Nekklachten behandelen

Als bekend is waar uw nekklachten vandaan komen, gaat u samen met uw fysiotherapeut stap voor stap werken aan uw herstel. Het doel is om u zo snel mogelijk optimaal te laten bewegen. De fysiotherapeut kan verschillende technieken inzetten om uw beweeglijkheid te herstellen.

  • Pijnbestrijding

Heeft u veel pijn? Dan zal de behandeling in eerste instantie gericht zijn op het verminderen van de pijn. Als u minder pijn heeft, gaat bewegen doorgaans makkelijker.

  • Houdingsinstructies

Ook krijgt u houdingsinstructies van uw fysiotherapeut. Door uw houding aan te passen, zullen uw klachten verminderen. En zo voorkomt u dat u in de toekomst opnieuw last krijgt van uw nek.

  • Oefentherapie

Als u uw nek niet goed kunt bewegen en stijfheid ervaart in uw spieren, kan het raadzaam zijn om oefeningen te doen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat uw spieren soepeler worden, u uw nek beter kunt ontspannen en u makkelijker kunt bewegen. Uw fysiotherapeut geeft u passende oefeningen en legt uit hoe u de oefeningen goed uitvoert.

Afspraak maken

Wilt u van uw nekklachten af? Bel dan 050-309 05 99 en maak direct een afspraak. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.

 

 Afspraak maken

Waar bent u naar op zoek?
naar boven