Dry-needling

Dry-needling is een speciale techniek om spieren snel en langdurig te laten ontspannen. De fysiotherapeut prikt met een ‘droge’ acupunctuurnaald in een spier om ‘triggerpoints’ op te lossen. Triggerpoints zijn verhardingen in de spier en worden ook wel knopen genoemd. Soms kunt u ze zelf voelen. Triggerpoints kunnen de hoofdoorzaak van uw klachten zijn.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of een ongeval. Daarnaast kan langdurig in een verkeerde houding zitten of werken triggerpoints veroorzaken. Triggerpoints ontstaan ook als u gedurende een langere periode niet heeft kunnen bewegen. En stress speelt een rol.

Voor wie geschikt?

Dry-needling is geschikt voor uiteenlopende klachten, zoals:

  •  pijnlijke, stijve spieren 
  • verminderde beweeglijkheid van gewrichten
  • minder kracht
  • tintelingen
  • hoofdpijn
  • duizeligheid
     

Voordat uw fysiotherapeut dry-needling toepast, worden uw klachten eerst onderzocht. De fysiotherapeut bepaalt dan of dry-needling geschikt is om uw klachten te behandelen.

Doet het pijn?

Het naaldje dat uw fysiotherapeut gebruikt, is zo dun dat u het inbrengen hiervan in de meeste gevallen niet voelt. Als de naald de triggerpoint raakt, spant de spier zich kort aan. Sommige mensen ervaren dit als een schokje of kramp. Na de behandeling voelen de behandelde spieren wellicht wat vermoeid, maar u merkt onmiddellijk dat u beter kunt bewegen.

Vergoeding

Dry-needling valt onder normale fysiotherapie. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering om te zien hoe hoog de vergoeding voor fysiotherapie is. Meer informatie over kosten voor fysiotherapie vindt u op de pagina Tarief en vergoeding.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor dry-needling? Bel dan 050-309 05 99. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.
 

Afspraak maken

Waar bent u naar op zoek?
naar boven