Schouderklachten

Als u last heeft van uw schouder, kan dat uw dagelijks functioneren behoorlijk beïnvloeden. Iets simpels als een kopje uit de kast pakken, uw jas aantrekken of de autogordel vastmaken, is soms een hele opgave. Een fysiotherapeut kan uw schouderklachten in de meeste gevallen goed behandelen. Maak daarom direct een afspraak. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.

Hoe ontstaan schouderklachten?

Schouderklachten zijn soms het gevolg van een (sport)blessure of een ongeval. In andere gevallen ontstaan de klachten zonder een duidelijke oorzaak. Het kan zijn dat u al enige tijd last heeft van uw schouder en dat de klachten ineens toenemen. Ook kan het zijn dat u schouderklachten heeft, maar dat u pijn of tintelingen op een andere plek ervaart, zoals in uw arm, nek of rug. Dit komt doordat de schoudergordel een vrij complex gebied is. Hoewel de oorzaak niet altijd te achterhalen is: er is meestal wel een oplossing!

Schouderklachten behandelen

Leontien Schotborgh, fysiotherapeut bij Fysiek de Baas, is gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten en frozen shoulders. Om uw klachten te behandelen zet zij verschillende technieken in. Vaak begint de behandeling met het bestrijden van de pijn. Daarnaast krijgt u houdingsinstructies en advies over hoe u uw schouder het beste kunt gebruiken.

Frozen shoulder

Vermoedt u dat u een ‘frozen shoulder’ heeft? Kenmerkend voor een frozen shoulder is pijn in en rondom de schouder. De pijn straalt vaak uit tot in de bovenarm. Na enige tijd wordt de schouder stijf en lukt het niet meer om de schouder goed te bewegen. Meer informatie over een frozen shoulder vindt u op defysiotherapeut.com. Uw fysiotherapeut kan een frozen shoulder goed behandelen.

Afspraak maken

Wilt u van uw schouderklachten af? Bel dan 050-309 05 99 en maak direct een afspraak. Beter bewegen begint bij Fysiek de Baas.
 

Afspraak maken

Waar bent u naar op zoek?
naar boven