Zin in sporten ?!

Meer bewegen maakt gezonder!

Bewegen, sporten. Er zijn mensen die het graag doen en erg leuk vinden. Maar ik ontmoet ook veel mensen die er geen plezier aan beleven. Die niet de motivatie kunnen vinden om (meer) te gaan bewegen.

Waarom?

Ik merk dan dat ik me ga afvragen; waarom ? Waarom lukt het niet om meer te gaan bewegen. Waarom lukt het niet om een extra stukje te gaan wandelen, of om jezelf te motiveren elke week een half uurtje te gaan zwemmen. Of met  een beginnerschema voor hardlopen  te starten. Welke reden kun je bedenken om niet te starten met sporten?
 

Motivatie

Ik ken zelf ook redenen genoeg; geen tijd, weinig puf, veel te druk!

Maar weegt dat op tegen de voordelen van het wel sporten.
Meer kracht, meer energie, betere conditie, behouden van gewicht of zelfs afvallen. Dat je er fit van blijft, lenig van wordt en dat je je gezondheid ermee verbetert of op peil houdt.  Dat moet toch motiveren.

Veranderen van gewoonte

Het veranderen van je gewoonte (in dit geval je leefstijl) kost tijd. Dat betekent dus dat als je niet gewoon start en volhoudt, je het er niet doorkrijgt.

Het helpt om te starten met kleine doelen, eerst een kwartiertje wandelen, 1 x per week gaan sporten in plaats van direct 3 x.  Verder is een trainingsmaatje een extra stok achter de deur.  Win-win situatie ! En zorg dat je jezelf een kleine beloning in het vooruitzicht stelt. Na de training lekker met een kopje thee op de bank (zonder koekje?!?!). Of even lekker in bad. Misschien na 4 weken jezelf eens trakteren op een mooi sportshirt of een nieuwe trui. 

Maar de allerbeste beloning die je jezelf geeft; je maakt jezelf fitter!

 

Heb je vragen over starten met sporten of heb je hulp nodig om die start te maken; bel ons voor een afspraak ! 0503090599

 

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven