Maak kennis met de Diƫtiste in de praktijk

Dietheek Claudia Heinsma

Wil je nog beter zorgen voor je lichaam? Wil je slanker zijn en meer energie hebben? Rust in je darmen of je bloedsuikers op orde? Dan help ik je graag. Mijn naam is Claudia Heinsma, diëtist en Emotie-eten de baas specialist ©.

In de praktijk van Fysiek de Baas houd ik sinds 2013 spreekuur op dinsdagmorgen.

Je bent welkom als je last hebt van een te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, overgewicht, ondergewicht, diabetes en darmklachten ( ik werk o.a. met het FODMAP dieet). Je kunt met en zonder verwijzing van de huisarts bij mij terecht.

 

Veel mensen met overgewicht hebben last van emotie-eten. Ze kunnen goed afvallen, maar gaan in tijden van stress, bij onrust of verdriet snoepen en snaaien om deze gevoelens te dempen. Daarmee lukt het moeilijk om de gezonde eetgewoonten en gezonde gewicht vast te houden. Graag help ik je jouw patroon van emotie-eten te onderzoeken en achter je te laten. We starten met 3 stappen.

1. Noteer 1 situatie waarin je de neiging hebt om te gaan snoepen en snaaien.

Bijv. ’s avonds om 20.30 op de bank, eindelijk rust, thee met koekjes, veel koekjes!

2. Noteer hoe je je voelt op dat moment

Voel je je moe? Blij? Gefrustreerd omdat je alles weer alleen hebt moeten doen? Alleen?

3. Wat zou je op dat moment het allerliefste willen?

Een luisterend oor? Een arm om je heen? Waardering? Slapen?

Een pak koekjes of zak chips leegeten geeft je wel even voldoening, maar levert je helaas geen gezelschap of luisterend oor.

Herken jij zo’n patroon van emotie-eten? Lijnen heeft dan geen zin. Dat werkt zelfs averechts. Als je aan de slag wilt met je gewicht en gezondheid en klaar bent om te kijken naar je steeds terugkerende patronen van emotie-eten, dan help ik je graag. Voor meer informatie zie http://www.dietheek.nl/emotie-eten-baas-individueel-begeleidingstraject-claudia-heinsma/

Heb je vragen over voeding en begeleiding hierbij? Mail naar c.hein[email protected]

 

Voor meer info en video’s, zie www.emotie-etendebaas.nl

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven