Verklaring voorzitter KNGF ivm coronavirus

Update van 15 maart 2020

Verklaring voorzitter KNGF 15-03-2020:

Beste fysiotherapeut,

Eerstelijns fysiotherapeuten, die geconfronteerd worden met besmette patiënten en mensen uit de risicogroepen. Praktijkhouders, ondernemers en zzp'ers die te maken krijgen met een onverwacht ondernemersrisico, bijvoorbeeld omdat patiënten afzeggen. En fysiotherapeuten die in ziekenhuizen werken, waar de werkdruk enorm is en het risico groot.

Morgenmiddag ben ik bij een extra vergadering van VWS over de behandeling van patiënten en de maatregelen die nodig zijn om patiënten te kunnen blijven behandelen. Alle zorgkoepels zijn aanwezig. Ook spreek ik morgen Zorgverzekeraars Nederland en vertegenwoordigers van de zorgverzekeraars over liquiditeitsproblemen van praktijken. Daarnaast overleg ik met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de mogelijkheden en consequenties van deeltijd-WW. Ik wil krachten bundelen, kijken hoe we zo goed mogelijk kunnen handelen voor patiënten en fysiotherapeuten. Waar mogelijk werken we samen met onze collega-beroepsverenigingen.

Voor nu volgen we de richtlijnen van het RIVM, lokale overheid en de GGD. Als er nieuws is, informeren we je via de Fysio E-nieuws, de KNGF Fysio app en onze website.

Ik besef dat je voor een enorme uitdaging staat en wens je veel sterkte, zowel privé als in je werk.

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven