Goed voorbereid op wintersport

Nog 3 weken om je spieren voor te bereiden op een week skiƫn.

De voorjaarsvakantie komt er al weer bijna aan. Dat betekend dat er weer veel mensen op wintersport zullen gaan. Dit jaar lijkt er overal voldoende sneeuw te liggen dus skiën of snowboarden zou geen probleem moeten zijn.

Ook al heb je al jaren ervaring op de ski’s, toch heb je de tweede dag weer spierpijn!

De derde dag denk je dat je er weer tegenaan kunt, toch gaat het niet zo lekker.  Vermoeidheid speelt je dan parten.

 

Waarom die spiervermoeidheid ?

Skiën is niet een beweging die je in het dagelijks leven regelmatig oefent. Het is een houding die redelijk statisch is, maar toch veel spierkracht vereist.  Met name de spieren in de bovenbenen  en de grote bilspieren moeten extra hard werken, dat zijn ze niet gewend.

 

Hoe voorkom je die spierpijn ?

Als je goed voorbereidt aan je wintersport wilt beginnen zijn er een aantal dingen die je zou kunnen doen. Zo zijn er een aantal oefeningen die deze spieren alvast kunnen voorbereiden op het harde werken.

 

Oefening 1;  De Squat.  

Ga op een stoel zitten, armen gestrekt naar voren. Probeer langzaam overeind te komen tot je rechtop staat. Laat je vervolgens weer heel langzaam in de stoel zakken. Zonder ploffen!  Gaat dit heel makkelijk, blijf dan iets boven de stoel hangen en kom weer overeind.

 

Oefening 2;  Muurzit.

Ga met je rug tegen de muur leunen. Zet je voeten een halve meter naar voren, op schouder breedte.  Zak dan door de knieën, alsof je op een stoel gaat zitten. Blijf zo lang mogelijk zo zitten en probeer het iedere keer iets langer vol te houden.

  • Daag een ander uit; wie kan dit het langst ?

 

Oefening 3; Balanceren.

Ga op 1 been staan. Zak iets door de knie alsof je op een ski staan. Probeer dit vol te houden.
Wordt dit makkelijker; ga dan met het andere been het alfabet schrijven. Begin met kleine letters en maak ze steeds groter. Probeer steeds een paar letters verder te komen.

Doe dit ook met je andere been.

 

Probeer deze oefeningen dagelijks uit te voeren.  Door elke dag jezelf uit te dagen om het langer vol te houden bereik je het beste resultaat.

 

Succes met oefenen en geniet van de voorbereiding naar de wintersport!


 

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven