#actiefysio

Fysiotherapeuten luiden de noodklok.

 

#actiefysio

 

Op 30 mei 2018 hebben ruim 700 fysiotherapeuten actie gevoerd in Den Haag. Er is, namens bijna 10.000 collegae, een petitie aangeboden omdat wij fysiotherapeuten vinden dat er zaken moeten veranderen.


Het gaat in deze actie om 3 belangrijke kernpunten;

 

  • Minder macht bij zorgverzekeraars.

Er staan verplichtingen in de zorgcontracten waar we als fysiotherapeut aan moeten voldoen. We kunnen onze situatie niet veranderen, omdat zorgverzekeraars niet onderhandelen over de zorgcontracten. Hierdoor is er geen sprake van gelijkwaardigheid, we moeten tekenen bij het kruisje.

Onze beloning is zodanig laag dat we niet eens onze kosten kunnen dekken.
 

  • Verminder onnodige administratie.

We hebben steeds minder tijd voor onze patiënten, door de enorme hoeveelheid, vaak onzinnige administratie die ons wordt opgelegd en die ons vaak gemiddeld een dag per week kost.

Minder administratie = meer tijd voor de patiënten!     

 

  • Loon naar werken (marktconforme verloning en verloning naar opleiding)

Onze beloning is zodanig laag dat we niet eens onze kosten kunnen dekken, laat staan de zo noodzakelijke innovatie en bijscholing bekostigen.

De afgelopen jaren is het tarief van de fysiotherapeuten door zorgverzekeraars bepaald en zeker niet gestegen.
Bovendien bepalen de zorgverzekeraars hoeveel behandelingen een patiënt krijgt; ook al zegt een arts, specialist of fysiotherapeut dat het voor een patiënt noodzakelijk is.  Zo kunnen wij dus niet optimaal behandelen. En krijgt een patiënt ook niet de noodzakelijke zorg!

 

De Actiegroep Fysiotherapie bestaat uit ruim 10.000 leden en er zullen spoedig meer acties komen.  Er volgen ook gesprekken binnen de politiek en bij de zorgverzekeraars!

 

 

 

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven