Keuze zorgverzekering

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Zorgverzekeringen 

Van alle keuzes krijg je al bijna hoofdpijn! Genoeg reden om je goed voor fysiotherapie te verzekeren.

Maar hoe kies je welke (aanvullende) verzekering bij je past? Hieronder volgen een aantal tips en onafhankelijke websites die kunnen helpen in het maken van de keuze.

Let op: Veel aanvullende verzekeringen lijken in tarief niet te veranderen. Maar in de polisvoorwaarden is dan toch gesneden in het aantal vergoedingen. Dus bekijk goed of je aanvullende pakket nog toereikend is.

 

Tips

  • Bekijk wat je vorig jaar uitgegeven hebt aan fysiotherapie. Verwacht je weer dezelfde kosten? Heb je voor komend jaar  fanatieke plannen en ben je blessure gevoelig; dan is een goede aanvullende verzekering voor fysiotherapie erg nuttig.
  • Er een groot verschil in het aantal behandelingen fysiotherapie dat in de verschillende aanvullende verzekeringen vergoed wordt.
  • Een natura polis is vaak een iets goedkopere verzekering, maar de zorg wordt alleen vergoed bij gecontracteerde partijen. Je hebt dus minder keuze.
    De restitutie polis geeft je een vrije zorgkeuze. Vaak voor een iets hoger bedrag.
  • Weeg goed de kosten en baten van de aanvullende verzekering met elkaar af. Soms is het voordeliger om geld opzij te zetten dan om je te verzekeren.

 

Websites

Er zijn een aantal websites die zeggen onafhankelijk te zijn als het gaat om zorgverzekeringen vergelijken. Na controle bleken de meeste sites onafhankelijk te zijn, maar ze bieden niet altijd alle verzekeringen aan. Hieronder volgt een aantal sites die aardig compleet zijn.

 

Dan zijn er nog een aantal sites die met name de grote zorgverzekeringen aanbieden; wel onafhankelijk.

 

De grote zorgverzekeringen hebben vaak een heleboel kleinere broertjes en zusjes; deze hebben vaak allemaal hun eigen polisvoorwaarden. Ze operen zelfstandig, hebben wel een eigen klantenservice. Ze zijn alleen niet zelf de risicodrager.

De juiste zorgverzekering kiezen blijft een ingewikkeld iets en is niet alleen afhankelijk van de hoeveel fysiotherapie die u graag vergoed zou zien. 
Mocht u vragen hebben over de fysiotherapie binnen de aanvullende verzekeringen; bel gerust met de praktijk. 
Er is voor vragen over de aanvullende pakketten vaak ook een online hulp, in de vorm van chat, op de site van de verzekeraar te vinden. 

 

Succes met uw keuze!

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven