Hoe zien we er van binnen uit?

Anatomie, onmisbaar in ons vak!

Gisteren zijn Wietse en ik samen naar Groningen gereden. Praktijk dicht en op naar het Martiniplaza. Daar was een expositie van Real Human Bodies. 

Zoals ze zelf schrijven:

De rondreizende tentoonstelling REAL HUMAN BODIES heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven.

De tentoonstelling REAL HUMAN BODIES verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzamelin van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker. Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken.”

 

Het blijft een erg interessant onderwerp; de anatomie van het menselijk lichaam. Van hart en longen, tot spieren, de gewrichten en alle ingewanden. 
Wij hebben ons vooral vergaapt aan alle modellen van het houdings- en bewegingsapparaat. Prachtig. Mooi om te zien hoe al die plaatjes uit onze boeken (in 2 D) eruit zien in een 'echt' lijf. De verhoudingen bekijken, het verloop van de spieren, gewrichten en banden in alle dementies is heel interessant.
Het was eigenlijk gewoon jammer dat we er niet aan mochten komen. Niet even mochten voelen en vooral bekijken hoe iets reagereert als je het beweegt.  

De tentoonstelling is nog te bekijken tot en met zondag (09 juli). En er is in Amsterdam een vast tentoonstelling van Body Worlds. www.bodyworlds.nl/nl  Erg de moeite waard om eens te bezoeken! 


En mocht je geinteresseerd zijn; in de praktijk hebben we ook prachtige anatomie boeken. Die mogen gerust bekeken worden!

Tot ziens,  Leontien. 

 

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven