De nieuwe Beweegnorm

Een nieuwe beweegadvies van de Gezondheidsraad.

Er is, door de Gezondheidsraad, een nieuwe beweegrichtlijn gepresenteerd  aan de minster van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De vorige beweegrichtlijn bestond al zeker 20 jaar en door alle nieuwe inzichten zijn er een aantal belangrijke wijzigingen.
Er zijn vooral andere inzichten in de hoeveelheid en manier van bewegen. Het belangrijkste advies is om 2 keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Maar daarnaast ook vooral zoveel mogelijk bewegen. Meer bewegen is beter!


En Beter Bewegen Begint bij Fysiek de Baas.

 

Bron : www.gezondheidhttps://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/grpublication/beweegrichtlijnen_2017.pdfsraad.nl

 

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekte, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.

 

Een kleine samenvatting van de richtlijn:

Voor volwassenen en ouderen:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.

  • En: voorkom dat je veel stilzit.

Voor kinderen van vier tot achttien jaar:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

  • Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.

  • Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten.

  • En: voorkom dat je veel stilzit

 

Wilt u ook voldoen aan de Norm voor Gezond bewegen of heeft u moeite met voldoende bewegen. Neem contact met ons op; Tel; 0503090599
 

 

 

Plaats jouw reactie
Uw voor- en achternaam
E-mailadres
Reactie
Waar bent u naar op zoek?
naar boven